Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a suspendat cursurile din cauza frigului, pentru două zile

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a suspendat cursurile din cauza frigului, pentru două zile. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a USV.

„Avand in vedere avertizarile meteorologice si problemele sistemului de termoficare centralizata din orasul Suceava, Consiliul de Administratie al Universitatii a decis reprogramarea activitatilor didactice din zilele de 26 si 27 februarie 2018, cu exceptia celor desfasurate in cadrul anului 4 din programele de licenta ale domeniului fundamental Stiinte Ingineresti. Reprogramarea activitatilor didactice se va efectua dupa un orar stabilit de fiecare facultate in parte, pe parcusul semestrului. Cadrele didactice vor desfasura in aceasta perioada alte activitati decat cele de predare, prevazute in fisa postului, cu exceptia celor mentionate mai sus. Activitatile didactice vor fi reluate, conform orarelor stabilite, incepand de miercuri 28 februarie 2018”, este anunțul USV.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, un cod portocaliu de  ger pentru județul Suceava, in intervalul 26 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10.

Potrivit ANM, în Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

Din dimineața zilei de luni, 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde. În sud și sud-est acestea vor deveni local abundente și vor fi viscolite, în special în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.
În cursul zilei de duminică, 25 februarie, Administraţia Naţională de Meteorologieva emite mesaje privind evoluția și intensitatea acestor fenomene.

Măsuri luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava din cauza gerului. Vezi care sunt acestea!


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*