Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Codul portocaliu de ger se menține. Vine codul galben de ninsori. Cum se circulă pe drumurile din județul Suceava

DRDP Iași informează că, la acest moment, circulația pe drumurile naționale din regiune se desfășoară fără dificultate în majoritatea județelor, cu mici excepții în județele Botoșani, Neamț, Bacău și Galați, unde viscolul la sol a produs suluri de zăpadă pe unele sectoare.

Carosabilul se prezintă umed, cu zăpadă frământată în strat de sub 2 cm grosime spre acostament, în județele Botoșani, Vaslui, Neamț și pe DN 17A, DN 17B și DN 18, în județele Suceava și Bacău. Până la orele prânzului, pe drumurile naționale din administrarea DRDP Iași s-a acționat cu 133 de autoutilaje și s-au răspândit 427 tone material antiderapant (sare și clorură de calciu).
„Începând de la primele ore ale dimineții, dar și pe parcursul nopții trecute, autoutilajele noastre de deszăpezire au fost la stradă, unde s-a acționat cu material antiderapant și cu lama, pentru îndepărtarea zăpezii. Probleme deosebite nu au pus neapărat precipitațiile, ci mai ales vântul puternic și zăpada viscolită, care în unele zone atinge înălțimea parazăpezilor. În acest sens, în județul Botoșani s-a acționat cu 32 de autoutilaje, o atenție deosebită fiind acordată sectoarelor Botoșani-Săveni, Botoșani-Ștefănești sau Botoșani-Dorohoi-Darabani, unde au fost scoase inclusiv autofrezele. De asemenea, zăpada viscolită a necesitat intervenția autofrezelor în județele Galați și Neamț”, a detaliat Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iași.

Menționăm că, potrivit meteorologilor, începând din această noapte, codul portocaliu de ger se va instala până în dimineața zilei de 1 martie în toată Moldova, cu temperaturi minime cuprinse între -22 și -12 grade.

De asemenea, începând cu dimineața zilei de 26 februarie, sudul regiunii se va afla sub avertizare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol, județele afectate fiind Vrancea, Galați și Vaslui. Sudul țării se va afla sub avertizare Cod portocaliu. „Deocamdată nu sunt probleme, dar suntem mobilizați în regim de permanență pentru zilele următoare, cu material antiderapant și eventuale relocări de echipaje acolo unde este cazul, având în vedere că meteorologii anunță răcirea vremii, dar și revenirea ninsorilor”, a completat Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iași.

La acest moment, se înregistrează ninsori slabe în județele Suceava, Botoșani, Bacău, Vaslui, Neamț și Iași, iar temperatura aerului este cuprinsă între -9°C la Câmpulung Moldovenesc (jud. Suceava) și Piatra Neamț și -2 C la Galați.

Recomandăm în continuare prudență participanților la trafic, adaptarea vitezei la condițiile de drum și, înainte de toate, să nu plece în călătorii fără echiparea corespunzătoare a autovehiculelor și informarea cu privire la starea carosabilului.

DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic pentru orice informaţii despre starea drumurilor naţionale din zona Moldovei, prin Dispeceratul său deschis în regim de permanenţă – tel. 0232/213168. Informaţii actualizate despre starea vremii şi a carosabilului pot fi obţinute şi de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum şi de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situaţia Drumurilor Naţionale.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Codul portocaliu de ger se menține. Vine codul galben de ninsori. Cum se circulă pe drumurile din județul Suceava | Moldova24

Lăsați un comentariu

*