Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO! Peste 1.100 de elevi de clasa a XI-a din județul Suceava, îndrumați cum să intre în Forțele Navale Române

Peste 1.100 de elevi de clasa a XI-a din județul Suceava au primit, din partea marinarilor militari, în perioada 19-22 februarie, invitația de a face parte din marea familie a Forțelor Navale. Elevii au aflat pașii pe care trebuie să-i urmeze pentru a urma cursurile uneia dintre cele trei instituții de învățământ militar de marină, în vederea alegerii profesiei de soldat voluntar, de maistru militar sau a celei de ofițer de marină, precum și faptul că învățământul este gratuit și li se asigură, tot gratuit, cazare, echipare și hrănire, iar la absolvire le este asigurată tuturor repartiția pe o funcție la bordul navelor militare sau în alte unități ale Forțelor Navale.

Campania s-a bazat pe activități interactive cu elevii suceveni, aceștia având ocazia, în premieră, să îmbrace echipamente ale scafandrilor de luptă și echipamente de la bordul navelor militare. Nu au lipsit mini-expozițiile de machete de nave și de faruri, de hărți și de instrumente de navigație, precum și elementele de echipament specifice ale infanteriștilor marini.

În plus, la Centrul social de servicii multifuncționale din Fălticeni, marinarii le-au oferit elevilor instituționalizați dulciuri, produse lactate, jucării și rechizite, adresându-le și invitația de a alege profesia de marinar militar, o profesie stabilă pe piața muncii din România, ce le poate asigura susținerea financiară și suportul pentru întemeierea unei familii.

De asemenea, concomitent cu activitățile de promovare din liceele sucevene, reprezentanții Forțelor Navale au avut întâlniri oficiale cu primarii din municipiile Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Suceava, cu președintele Consiliului Județean Suceava și cu prefectul județului, întâlniri înscrise în sfera acțiunilor tip CIMIC, cooperare civili-militari, în cadrul cărora au fost stabilite punți de legătură interinstituționale, între Forțele Navale Române și autoritățile publice locale din județul Suceava.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO! Peste 1.100 de elevi de clasa a XI-a din județul Suceava, îndrumați cum să intre în Forțele Navale Române | Moldova24

Lăsați un comentariu

*