Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Maşinuţa care recunoaşte şi respectă semnele de circulaţie, creația unor studenți suceveni. Participă la o importantă competiție internațională

O echipă de studenţi de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) participă la a XII-a ediţie a concursului internaţional Electro-Mobility organizat de firma Continental Automotive România, scrie Adevarul.

Competiţia presupune construirea unei maşini electrice de dimensiuni mici, care să parcurgă în mod autonom un traseu, noutatea din acest an a competiţiei fiind recunoaşterea vizuală şi respectarea a trei semne de circulaţie, respectiv Stop, Parcare şi Trecere pentru pietoni. Daniel Grigoriciuc, Adrian Lateş, Iulian Lavric şi Adrian Popescu sunt membrii echipei „Electro Phantom”, care va reprezenta Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din Suceava la acest concurs.

Cei patru sunt studenţi în anul II şi III la specializarea Automatică şi Informatică Aplicată în cadrul facultăţii sucevene. Sub îndrumarea profesorului Prodan Remus, cei patru studenţi au muncit cu seriozitate pentru a realiza o maşină autonomă. Tinerii, extrem de pasionaţi de automatică, munceasc zilnic la proiectul lor.

Citeste mai mult: adev.ro/p4jvrm


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. DEIAN says:

    Asa ne-am saturat de toate invențiile sucevenilor și românilo,de doctori in știință la tot pasulr și noi avem W.C. în curte ,am involuat,folosim autobuze turcești,plastic la greu și nu mai aven industrie !!!!Doar titluri și hârtii prin documente !!!Restul e varză!!!

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*