Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Percheziții la un abator din județul Suceava. O grupare infracțională procura documente false pentru sacrificarea animalelor

O grupare infracțională care acționa în județele Suceava, Iași și Harghita, a fost destructurată de polițiști. Scopul acesteia era procurarea de documente false care să permită sacrificarea de animale vii în abatoare specializate sau comercializarea acestora cu sprijinul funcţionarilor din cadrul Oficiului pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie Iaşi, în condiţiile în care o parte din animale ar proveni din furt sau nu ar îndeplini condiţiile de sănătate în vederea sacrificării.

Dosarul penal este instrumentat în comun cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.P.J. Iaşi – Serviciul de Investigaţii Criminale care, după realizarea infracţiunii flagrante, au pus în executare un număr de 7 mandate de percheziţii domiciliare, dintre care două la abatoarele de pe raza judeţelor Suceava şi Harghita şi una la o instituţie publică de pe raza judeţului Iaşi.În cauză a fost începută urmărirea penală împotriva funcţionarului public pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, iar faţă de celelalte două persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la dare de mită. La activităţi s-a beneficiat de suportul tehnic şi operativ din partea D.O.S. – Brigada Operaţiuni Speciale Iaşi.

Un funcţionar al Oficiului pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie din Iaşi s-a ales cu dosar penal  după ce a fost prins primind printr-un intermediar mită pentru a elibera peste 200 de paşapoarte pentru cai care ar fi urmat să fie transportaţi şi sacrificaţi la două abatoare din judeţele Harghita şi Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*