Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Expoziție organizată de arheologii Muzeului Bucovinei, la Școala Gimnazială Mitocu Dragomirnei

Începând cu data de 19 februarie 2018, la Şcoala Gimnazială Mitocu Dragomirnei va putea fi vizionată expoziţia temporară „150 de ani de arheologie. Descoperiri, personalităţi, situri din Bucovina şi judeţul Suceava”.

Expoziţia este organizată de arheologii Muzeului Bucovinei din Suceava (Bogdan Niculică, Monica Dejan şi Ştefan Dejan), în colaborare cu doamna director Corbu-Domşa Daniel-Lăcrămioara şi prezintă un istoric al ştiinţei arheologiei din zona noastră, cuprinzând 30 de panouri de diferite dimensiuni, pornind de la primele cercetări arheologice, care datează de la sfârşitul secolului al XIX-lea, când în Bucovina au fost înfiinţate Societatea Muzeului Siret (1870), Societatea Arheologică Română din Cernăuţi (1886), Muzeul Ţării Bucovinei din Cernăuţi (1893) şi Muzeul Orăşenesc Suceava (1900).
Sunt înfăţişate, prin intermediul imaginilor şi textelor, aspecte ale săpăturilor arheologice efectuate vreme de un secol şi jumătate, incluzând şantierele de la Cetatea de Scaun a Sucevei, Curtea Domnească, Adâncata, Poiana, Todireşti etc. Muzeul Bucovinei îşi propune să itinereze o serie de expoziţii temporare produse de specialiştii săi la mai multe şcoli din judeţul Suceava, în cadrul unui program complex de acomodare a publicului tânăr cu diversele surse de informare complementare programelor şcolare. Expoziţia va putea fi vizionată până la începutul lunii mai, având o perioadă de itinerare de doi ani.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*