Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Amendă de 6.000 de lei pentru un șofer din Mănăstirea Humorului. Vezi pentru ce!

Un șofer de 46 de ani, din comuna Mănăstirea Humorului, s-a ales cu o amendă de 6.000 de lei, sâmbătă, după ce a fost prins cu un transport ilegal de lemne.

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava au oprit pentru control pe DN 2E, pe raza comunei Păltinoasa, autoutilitara condusă de acesta care transporta material lemnos.

În urma verificării avizului de însoțire a materialul lemnos prezentat de conducătorul auto, polițiștii au constatat faptul că, acesta are termenul de valabilitate expirat.

Din primele cercetări și în urma audierii conducătorului auto, polițiștii au stabilit faptul că, la 28.11.2017, bărbatul de 46 de ani, a achiziționat materialul lemnos de o societate comercială din comuna Cacica, după care, l-a transportat la domiciliul său, iar ulterior a identificat un cumpărător din municipiul Suceava, sens în care, la 17.02.2018, în jurul orei 12.00, l-a încărcat în autovehiculul, neavând cunoștință despre faptul că, avizul de însoțire are termenul de valabilitate expirat și nu mai poate fi folosit la transportul cherestelei.

Conducătorul auto a fost condus cu autoutilitara la sediul unui canton silvic aparţinând Ocolului Silvic Gura Humorului, ocazie cu care, în vederea inventarierii, specialiștii silvici au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal cantitatea de 5,66 m.c. cherestea de esență rășinoase. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 6.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de circa 3.500 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic”, arată IPJ Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*