Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Primăria Suceava alocă un milion de lei pentru continuarea lucrărilor la Seminarul Teologic

Primăria municipiului Suceava alocă un milion de lei pentru continuarea lucrărilor la Seminarul Teologic „Mitropolit Dosoftei” din Suceava.

Proiectul de hotărâre privind alocarea acestor bani către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților se va afla pe masa consilierilor locali în următoarea ședință de CL.

Vechiul sediu administrativ al seminarului a fost distrus într-un incendiu pe 8 august 2015.

Un incendiu uriaş a izbucnit în clădirea în care se află Seminarul Teologic „Mitropolit Dosoftei” şi birourile Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, în apropierea Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”. Focul era extrem de puternic, iar pompierii nu au putut interveni eficient  din cauza lipsei resurselor de apă după ce hidranţii au  îngheţat.

like-facebookAceştia au făcut rost de apă de la fântâni mai îndepărtate.

La un moment dat, din cauza căldurii foarte mari degajate de foc, autospecialele de pompieri au fost retrase, iar intervenţia pompierilor a fost şi ea foarte dificilă tot din cauza căldurii degajate”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

FOTO & VIDEO! Incendiu de proporţii la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi Seminarul Teologic. Zeci de persoane evacuate


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*