Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Jurizare pentru Prix du Premier Roman la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în colaborare cu Institutul Francez din Iași, a organizat, miercuri, 14 februarie, jurizarea romanelor franceze intrate în concurs pentru PRIX DU PREMIER ROMAN 2018.

În această activitate au fost implicate cadre didactice ale Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, precum și doctori formați în domeniul Filologie la universitatea suceveană : prof.dr. Elena-Brândușa Steiciuc, conf. dr. Raluca-Nicoleta Balațchi, lector dr. Elena-Camelia Biholaru, lector dr. Corina Iftimia, lector dr. Nicoleta-Loredana Moroșan, lector dr. Mariana Șovea și dr. Briana Belciug.

În urma unei lecturi multiple, au fost analizate pertinent diversele aspecte tematice și stilistice ale celor nouă volume cu care autorii și-au început cariera de romancier, la edituri de mare prestigiu din Franța.

Coordonatorul acestei activități, prof.dr. Elena-Brândușa Steiciuc, a transmis organizatorilor clasamentul rezultat în urma evaluării de la USV, apreciind că romanul Transcolorado, de Catherine Gucher, apărut la Editura Gaïa în 2017 (aceeași editură care a consacrat-o pe compatrioata noastră, Liliana Lazar) are toate șansele de a obține marele premiu, care se va acorda la Chambéry (Franța), în luna mai.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Jurizare pentru Prix du Premier Roman la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava | Moldova24

Lăsați un comentariu

*