Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

O mașină indisponibilizată și amenzi de 72.000 de lei date de polițiști în urma unor controale la societăți comerciale

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat şi desfăşurat, pe 14 februarie,  pe raza judeţului Suceava o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerţului neautorizat precum şi a schimbului ilegal de valută. Au fost verificate 5 societăţi comerciale şi alte 32 entităţi economice. S-au constatat 3 infracţiuni şi s-au aplicat 31 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 72.000 lei . Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 12.212 lei şi a fost indisponibilizat un autoturism în valoare de 5.000 de euro.

La 14.02.2018, ora 10.00, polițiștii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale Suceava au identificat în Piaţa Agroalimentară Burdujeni, din municipiul Suceava, o localnică de 49 de ani, administrator al unei societăți comerciale, care deținea pe tejgheaua din spatele tarabei, precum şi într-un spaţiu de depozitare adiacent, 339 de pachete cu țigări de diferite mărci de proveniență extracomunitară şi duty free, precum și 8 recipiente din plastic a câte 0,5 litri fiecare ce conţineau un lichid cu miros specific de alcool, fără banderole fiscale. În urma verificărilor, societatea în cauză a fost sancţionată contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr.12/1990, fiind dispusă măsura confiscării unor bunuri de uz gospodăresc şi de menaj în valoare estimativă de circa 810 lei. Totodată, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „contrabandă”, fiind dispusă măsura confiscării țigărilor și a băuturilor alcoolice, valoarea prejudiciului fiind de circa 3.500 lei.

La 14.02.2018, în jurul orei 11.00, polițiștii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale Suceava, au identificat în incinta Complexului Comercial Bazar din municipiul Suceava, un localnic de 37 de ani, care deţinea în incinta unui chioşc unde se efectuau acte de comerţ și în portbagajul autoturismului, 605 pachete cu ţigări de provenienţă extracomunitară, de diferite mărci, fără documente legale. Țigările în valoare de circa 7.260 lei au fost confiscate, iar autoturismul în valoare estimativă de circa 5.000 de euro a fost ridicat pentru cercetări. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „contrabandă”, ce va fi soluționat procedural.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. MURARIU DOINA says:

    NU LE-A DAT MITA CUVENITA MILITIENILOR,CINE DA MITA SCAPA,SI NU 2 BANI CI ZECI DE MII DE EURO ,ASA CA SA NE LASE CU VRAJELILE.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*