Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Decizie definitivă pentru membrii celei mai mari rețele de contrabandă care a acționat în județul Suceava

Câțiva dintre membrii uneia dintre cele mai mari rețele de contrabandă, care a acționat în județul Suceava, au fost condamnați. Magistrații Curții de Apel Suceava au dat decizia definitivă în cazul membrilor rețelei din care au făcut parte și  Sava Ioan, Iova Paul, Vicovanu Mihai, Dumitru Adrian Eftin, Gheorghe Puiu şi Negrea Marius Viorel.

Sava Ioan a primit trei ani și șase luni de închisoare, Iova Paul peste patru ani de închisoare (1.479) de zile, Mihai Vicovanu a fost achitat în acest dosar din lipsă de probe, Dumitru Adrian Eftin a primit un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani, Nagy Alexandru- trei ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de cinci ani, Gheorghe Puiu- doi ani de închisoare cu suspendare cu un termen de încercare de cinci ani, Negrea Marius Viorel- un an și zece luni de închisoare cu suspendare cu un termen de încercare de patru ani.

In vara anului 2010, procurorii au reuşit destructurarea unei reţele de contrabandă cu ţigări supravegheate de Paul Iova – zis Ion Petrişor (regele autodenumit al maneliştilor), dinspre Vicov – Putna – Bălcăuţi spre Bucureşti şi alte locaţii din ţară erau monitorizate încă din luna aprilie a acelui an.

Totul a plecat de la un eveniment din 1 februarie 2010 când la Vicovu de Jos a fost oprit în tafic un autoturism Dacia Logan, condus de Manea Bogdan din Constanţa. Avea înăuntru peste 13.000 de pachete de ţigări din Ucraina – Viceroy, LM, Next, More. S-a stabilit că acestea fuseseră furnizate de un anume Adrian Arcadie Isopescu, din Vicovu de Sus.

În 10 martie a.c., Dumitru Florin Vasile din Bucureşti, a fost prins la Berchişeşti cu 8.570 de pachete de ţigări de contrabanză – Viceroy, More, Prima, Clasic, Saint George, etc, aduse ilegal din Ucraina, Republica Moldova sau Federaţia Rusă. Ca furnizor a fost identificată Mihaela Butnăraşu, din Suceava, care le-ar fi luat la rândul ei de la Arcadie Isopescu din Vicovu de Sus.

O altă captură de ţigări s-a petrecut în 14 aprilie 2010, pe la ora 11, la Fălticeni. Au fost surprinse în trafic trei autoturisme conduse de Mihai Vasile din Ialomiţa în care se afla şi Ionel Sadoveanu din Bucureşti, care transporta 6215 pachete de ţigări, Paul Roman din Bucureşti, care ducea 9.470 de pachete şi Marius Cozianu, în a cărui maşină erau 11.400 de pachete de Doina, Pall Mall, Next, Kiss, Marlboro, etc. S-a stabilit că transportul de ţigarete era destinat lui Paul Iova, alias Ion Petrişor, alias “Regele manelelor”, 13 baxuri din întregul transport fiind furnizate de Mihaela Butnăraşu. Insuşi “regele manelelor” a organizat transportul asigurând şi calitatea de “antemergător” cu un BMW X5 cu numărul B – 20 – YOV, în care se afla concubina lui, “prinţesa Ardealului”, Dana Roxana Rotar.

Din data de 15 aprilie 2010 încep să fie monitorizate transporturile de ţigări pe filiera Suceava – Bucureşti, investigatorii beneficiind de toată logistica necesară, de la interceptări ale telefoanelor la înregistrări video precum şi foto, anchetatorii scoțând la iveală întreaga grupare infracțională.


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. Geo says:

    Da in Mănăstirea Humorului Cine distribuie țigări fara timbru din ucraina si LA ora actuala 19/02/2018 la toate magazinele din sat sunt tigari Care se dau Pe sub tejghea de exemplu ( la minimarchetul LA VOLERAT sau la magazinul lui Ion Androhovici sau motorină adusa din ucraina. Si va mai cacati pe voi ca ati anihilat gruparea ……

    Răspunde

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Decizie definitivă pentru membrii celei mai mari rețele de contrabandă care a acționat în județul Suceava | Moldova24

Lăsați un comentariu

*