Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Lucian Harșovschi: Începând de astăzi, deținătorii de mașini electrice pot folosi rețeaua publică de E-stații pentru încărcarea acestora

Municipiul Suceava a amplasat 28 de stații de încărcare pentru vehicule electrice, 14 stații standard (7.2 KW) și 14 stații rapide (22 kW) în cadrul proiectului “Electromobilitate – Vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, cofinanțat în proporție de 85% prin Programul de Cooperare Elvețiano-Roman, având o valoare totală de 1.070.466,12 lei, fără TVA.

„Începând de astăzi, deținătorii de mașini electrice pot folosi rețeaua publică de E-stații pentru încărcarea acestora”, a precizat viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi.

Potrivit acestuia, stațiile de încărcare pot fi folosite de orice persoană privată sau instituție publică fără costuri, după ce, în prealabil, a obținut un card de încărcare.

Cei care dețin astfel de mașini sunt așteptați la primărie, la etajul 3 – camera 32, pentru a obține acest card.

Alături de celelalte proiecte care sunt în diferite faze de implementare, respectiv 10 biciclete și 13 mașini electrice, 10 mini-autobuze precum și corpuri de iluminat LED (tot pe fonduri elvețiene), 40 de autobuze electrice (prin P.O.R. Axa 4.1) dar și noul sistem ecologic de colectare a deșeurilor menajere (aflat în procedură de licitație), vor face Suceava și mai prietenoasă cu mediul înconjurător”, susține Harșovschi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*