Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Avocat din Baroul Suceava, condamnat de Curtea de Apel Suceava. Cum a obținut ilegal 15.000 de euro

Un avocat din Baroul Suceava a fost condamnat, marți, de magistrații Curții de Apel Suceava pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și tentativă la înșelăciune.

Pentru Eugen Laurus, instanța a decis condamnarea acestuia la la opt luni de închisoare, „amână aplicarea pedepsei rezultante de 8 luni închisoare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani care curge de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”. Decizia nu este definitivă.

Eugen Laurus, în calitate de avocat, în scopul obținerii pentru sine a unui un folos patrimonial injust în sumă de 15.ooo euro, a falsificat înscrisul sub semnătură privată intitulat ”Contract de asistentă juridică” nr. 12/12.04.2005, atestând în fals că a fost încheiat la data de 12.04.2005 cu Cristina M. și l-a folosit la data de 02.12.2014 drept titlu executoriu, la Judecătoria Rădăuți, unde l-a depus odată cu Cererea prin care a solicitat și obținut învestirea acestuia cu formulă executorie.

like-facebookÎnscrisul falsificat investit cu formulă executorie a Judecătoriei Rădăuți este încredințat de inculpatul Laurus Eugen la data de 09 decembrie 2014 BEJ M.C. Rădăuți – care a dispus deschiderea dosarului de executare silită împotriva debitoarei Cristina M. și a emis Încheierea de încuviințare a executării silite privind obligația acesteia de a achita onorariul de succes de 15.000 euro.

Avocatul Laurus o reprezentase pe Cristina M. într-un dosar privind o eroare medicală căreia aceasta i-a căzut victimă.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Avocat din Baroul Suceava, condamnat de Curtea de Apel Suceava. Cum a obținut ilegal 15.000 de euro | Moldova24

Lăsați un comentariu

*