Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Suceveanul care a fraierit un bărbat pe Facebook se dădea drept Adriana Ochișanu. „Avea o conversaţie foarte intimă pe mesageria privată”

Un bărbat de 35 de ani, din Suceava, este cercetat de polițiști după ce s-a dat drept cântăreața de muzică populară din Republica Moldova, Adriana Ochișanu, și a înșelat o persoană cu 20.000 de lei.

Pe pagină era o postare în care se cereau bani pentru un copil bolnav de cancer. Victima escrocilor este un bărbat din Timișoara, care a virat pe contul fals indicat acolo mai multe mii de euro.

Adriana Ochişanu a aflat că cineva profită de notorietatea sa atunci când mai mulţi colegi au sunat-o şi au întrebat-o care este starea copilului, potrivit Realitatea.net.

Eu am rămas şocată, care bani să transferaţi, nu am scris aşa ceva niciodată. Ca mai apoi să mă sune cineva din România, un domn care a spus că a transferat vreo şase, şapte mii de euro pentru aşa zisa Adriana Ochişanu. Avea o conversaţie foarte intimă pe mesageria privată. Am spus că nu am nicio treabă, aţi fost tras pe sfoară, să fiţi mai atent”, a declarat Adriana Ochişanu, citată de Publika.md.

Când a înțeles că tot acest timp a vorbit cu altcineva, bărbatul s-a dus direct la poliție, unde a scris o plângere. Oamenii legii l-au descoperit rapid pe infractorul de 35 de ani, care este anchetat acum pentru fraudă informatică. Adriana Ochişanu a declarat că au fost create în jur de şase conturi false pe numele ei şi că în ultima perioadă tot mai mulţi oameni publici sunt în astfel de situaţii.

“Poliţia până în prezent se ocupă de acest caz şi eu sunt dispusă să dau nişte explicaţii dacă va fi nevoie. Am vorbit şi cu alţi colegi care au păţit exact aşa. Este deja o modă de a folosi conturile false, de a folosi numele oamenilor celebri, de a folosi imaginea şi de a face bani”, a menţionat interpreta.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna februarie 2016, cel în cauză ar fi creat un cont fals pe o rețea de socializare, utilizând identitatea unei femei și ar fi corespondat cu un bărbat, pe care l-ar fi determinat să-i trimită, în repetate rânduri, bani, prin intermediul unui sistem de transfer rapid. În această perioadă, victima i-ar fi trimis celui în cauză peste 20.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două telefoane mobile, o tabletă și înscrisuri.

Percheziții la Suceava! Un individ s-a dat drept femeie pe o rețea de socializare și l-a păcălit pe un bărbat să-i trimită 20.000 de lei


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Suceveanul care a fraierit un bărbat pe Facebook se dădea drept Adriana Ochișanu. „Avea o conversaţie foarte intimă pe mesageria privată” | Moldova24

Lăsați un comentariu

*