Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Zeci de utilaje intervin pentru curățarea drumurilor. Prefectul Mirela Adomnicăi: Se circulă pe toate drumurile din județul Suceava

Zeci de utilaje intervin pe drumurile din județ pentru curățarea zăpezii. Prefectul Sucevei, Mirela Adomnicăi, ne-a declarat că se lucrează intens încă de ieri, iar la această oră nu sunt drumuri blocate sau închise.

Un tir cu cauciucuri de iarnă a patinat la Moara și a fost nevoie de intervenție, dar în rest nu au fost probleme deosebite.

Drumurile sunt la negru, dar mai sunt porțiuni cu zăpadă fărâmițată, la Palma acolo este mai greu, dar se intervine. Sunt 68 de utilaje proprii și închiriate cu care se intervine. Suntem încă sunt cod galben”, a spus prefectul.

Reprezentanții DRDP Iași arată că la această oră partea carosabilă se prezintă cu zăpadă frământată, în strat de 1-2 cm, în județul Suceava.

Lucrătorii SDN Câmpulung Moldovenesc au intervenit în după-amiaza zilei de 08 februarie la deblocarea traficului pe DN 2E, în zona localității Capu Codrului (comuna Păltinoasa, județul Suceava). Evenimentul s-a produs la km 25+500, unde un autocamion echipat necorespunzător pentru iarnă a derapat, blocând circulația. Autoritățile au stabilit o rută ocolitoare prin intersecția DN 2E (Capu Codrului) – cu DC 28A de la km 24+400 – apoi prin DJ 177C, cu ieșire în DN 17, la km 223+800 (Păltinoasa). Situația a revenit însă la normal după aproximativ două ore de muncă susținută a echipelor DRDP Iași, care au intervenit cu buldoexcavatoare și autotractoare pentru repunerea autocamionului pe carosabil.  De asemenea, un alt blocaj a intervenit în zona DN2, din cauza unei coloane de tiruri care aștepta la Vama Siret (județul Suceava).  Intervenția drumarilor a făcut ca la această oră să nu existe niciun drum blocat din cei peste 3.400 km aflați în administrarea DRDP Iași”, arată DRDP Iași.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*