Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Prefectul Mirela Adomnicăi: Avem toate utilajele pe drumuri și se acționează cu material antiderapant

Prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, atrage atenția conducătorilor auto să nu plece la drum cu mașinile fără cauciucuri de iarnă.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu susține că toate utilajele acționează pe drumurile naționale cu material antiderapant, dar ninge continuu, iar stratul de zăpadă se depune.

„Stratul de zăpadă este undeva la 2 cm, ninge continuu, dar avem toate utilajele pe drumuri și se intervine cu material antiderapant. Singura problemă a fost la Capu Codrului unde un tir din Republica Moldova care a derapat pentru că avea și cauciucuri de iarnă. Dacă șoferii au mașinile echipate corespunzător și nu circulă cu viteză nu ar trebui să existe probleme”, ne-a declarat prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi.

Totodată, la ora 15.00 va avea loc o ședință a Comitetului de Urgență în legătură cu modul de intervenție și pe drumurile județene.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o alertă Cod Galben pentru județul Suceava. Informarea este valabilă în intervalul 8 februarie, ora 18.00- 9 februarie, ora 17.00.

În intervalul menționat, în toate zonele de munte va ninge, iar în regiunile nord-estice, nordice şi centrale, treptat vor predomina ninsorile.

Local în Carpaţii Orientali, precum și în nordul Moldovei, Maramureș și în estul Transilvaniei, cantităţile de precipitaţii vor atinge 15…20 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă.
Începând cu primele ore ale zilei de vineri (09 februarie), vântul se va intensifica în cea mai mare parte a Moldovei, cu viteze de 45…55 km/h, dar și pe crestele montane, unde temporar vor fi rafale de 65…70 km/h.

Mai ales pe parcursul zilei de vineri (09 februarie) intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în regiunile sudice, sud-estice și centrale, cu viteze în general de 50…55 km/h.

FOTO! Drum blocat din cauza unui Tir care a derapat pe zăpadă. Update: traficul a fost reluat

 

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Prefectul Mirela Adomnicăi: Avem toate utilajele pe drumuri și se acționează cu material antiderapant | Moldova24

Lăsați un comentariu

*