Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

Operator economic din Rădăuți amendat cu 6.000 de lei în urma unui control al Gărzii Forestiere

Lucrătorii din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au efectuat mai multe controale, joi, 8 februarie 2018, atât la operatori economici, cât și la ocoale silvice care administrează suprafețe incluse în fondul forestier național.

Astfel, potrivit inspectorului șef Mihai Gășpărel, s-a constatat că un operator economic din municipiul Rădăuți a emis două avize de însoțire pentru cantitatea totală de 34,12 mc de lemn lucru rășinoase. Verificările specifice au evidenţiat faptul că locul din care au fost emise codurile unice din aplicația electronică WoodTracking nu corespunde cu locul în care era amplasat parchetul de exploatare a masei lemnoase.

„În consecință, operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amendă de 6000 de lei și s-a dispus confiscarea sumei de 5459 lei, reprezentând contravaloarea materialului lemnos, respectiv 34,12 mc lemn rotund răşinoase. Acțiunile de verificare vor continua și în perioada următoare, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, indiferent de zilele săptămânii. Garda Forestieră Suceava recomandă tuturor celor implicați în activitățile de exploatare forestieră și de transport a materialului lemnos să acorde o atenție sporită respectării tuturor obligațiilor legale privitoare la emiterea avizelor de însoțire și la operarea datelor aferente în aplicația informatică WoodTracking”, susține Gășpărel.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Operator economic din Rădăuți amendat cu 6.000 de lei în urma unui control al Gărzii Forestiere | Moldova24

Lăsați un comentariu

*