Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Un bărbat a murit electrocutat în timp ce încerca să fure cabluri dintr-un post de transformare

Un bărbat de 33 de ani, din orașul Dolhasca, care a încercat să fure elemente dintr-un post de transformare a energiei electrice din Dolhasca, a murit marți, 6 februarie a.c., ca urmare a amorsării unui arc electric.

Acesta a intrat în clădire prin forţarea sistemului de închidere, din păcate fiind găsită fără suflare lângă un echipament sub tensiune din postul de transformare.
Cadavrul a fost extras din interiorul unei celulei de la grupul de linie 20 KV unde a rămas după electrocutare.

Bărbatul mort era Vasile Clămparu.  Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Municipal Fălticeni pentru efectuarea necropsiei.

Potrivit polițiștilor, în cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „ucidere din culpă”, fiind extinsă urmărirea penală și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”, dosarul urmând a fi soluţionat procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Reprezentanții Delgaz Grid atrag atenția că intervenţiile neautorizate în instalaţiile de distribuţie a energiei electrice la liniile aeriene şi cablurile subterane, în tablouri electrice, staţii şi posturi de transformare reprezintă un real pericol pentru cei implicaţi în astfel de acţiuni. Totodată, aceste acţiuni au un impact direct atât asupra persoanelor aflate în vecinătate, cât şi a consumatorilor, prin întreruperea furnizării energiei electrice.

Totodată, Delgaz Grid solicită consumatorilor care observă conductoare căzute la pământ sau alte situaţii neconforme să ne anunţe de urgenţă, la numărul de telefon 0800 800 929, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă sau mobilă, fără costuri pentru client.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*