Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

Angajatul unei primării, condamnat după ce i-a băgat un ucrainean în casă unui sucevean. Cum a ieșit totul la iveală

Angajatul unei primării din județul Suceava a fost condamnat după ce i-a băgat un ucrainean în casă, în acte, unui sucevean. Este vorba despre Gheorghe Schipor, un angajat al Primăriei Vicovu de Sus, care a primit o pedeapsă, luni, de la magistrații Judecătoriei Rădăuți de 10 luni de închisoare sub supraveghere, termenul de încercare fiind de trei ani. Decizia nu este definitivă.

Bărbatul a fost pedepsit pentru fals intelectual deoarece, fiind funcționar în primărie și având în atribuţie eliberarea de adeverinţe necesare la structurile de evidenţă a populaţiei privind certificarea dreptului de proprietate asupra unui imobil, a ajutat un ucrainean să obțină domiciliu în România pentru a primi permisul de conducere eliberat de statul român, membru UE.

Așa se face că Vasile Pătrăucean, un bărbat din Vicovu de Sus, s-a trezit că pe adresa lui figurează cu domiciliu un ucraniean de care habar nu avea. Ucraineanul a vrut să-şi schimbe permisul de conducere și la data de 23 august 2016, Pătrăucean a primit un plic de la Serviciul Judeţean de eliberare a permiselor de conducere, din care rezulta că Corotia Miroslav are domiciliul la adresa sa.

Pătrăucean a mers la poliție, iar ancheta a arătat că vinovat de „încurcătură” este funcționarul Gheorghe Schipor.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Yuanh says:

    Schipor Gheorghe (a lui Iepure) de specificat…

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*