Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Un exemplu demn de urmat! Câțiva tineri de la Colegiul Silvic „Bucovina” s-au unit pentru a rezolva problemele comunității

Un grup de tineri de la Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, hotărâți să schimbe lumea, se implică în diferite probleme ale comunității. Sunt un grup de voluntari și doi lideri, iar scopul lor este să scoată în evidență frumusețea Câmpulungului.

Proiectele de serviciu în folosul comunității îi provoacă să privească în jur, să identifice probleme și să găsească singuri căi de rezolvare a lor. Se încurcă, greșesc, se mai ceartă, dar în final, trag linie și recunosc ce au învățat, iar data viitoare o iau de la capăt, mai puternici.

Membrii clubului CSB Green Impact, deschis la Câmpulung Moldovenesc, în septembrie 2017, la Colegiul Silvic „Bucovina”, cu sprijinul Fundației Noi Orizonturi, fac senzație cu primul lor proiect de serviciu în folosul comunității.

Este vorba despre valorificarea locului numit „Istrate”, din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Prioritățile tinerilor sunt: marcarea unui drum către punctul de belvedere „Istrate”, respectiv strada „Căprioarei”, plasarea unor coșuri de gunoi pentru a păstra zona curată și realizarea unui panou cu informații istorice, respectiv de faună întâlnită.

Acest proiect va fi în folosul comunității, deoarece frumusețea și liniștea peisajului vor duce la sporirea numărului de turiști”, susțin tinerii.

IMPACT este un instrument puternic de schimbare socială. În IMPACT tinerii învaţă să identifice problemele din comunitate, să gândească şi să lucreze împreună, să scrie şi să implementeze proiecte strategice în folosul comunităţii. Aceste proiecte sunt principalul instrument de învăţare în IMPACT şi aduc schimbarea socială în comunitate, dar mai ales pentru tineri prin dezvoltarea unor abilităţi de viaţă care completează cunoştinţele dobândite în şcoală.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*