Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Un sucevean va sta 14 ani după gratii pentru că și-a ucis în bătaie rivalul italian pentru o femeie

Un bărbat de 41 de ani, din municipiul Suceava, va sta 14 ani după gratii după ce și-a ucis în bătaie rivalul italian, pentru o femeie. Este vorba despre Revelino Pleșa, care a fost condamnat definitiv, pe 19 ianuarie, de Curtea de Apel Suceava, la 14 ani de închisoare cu executare, după ce inițial magistrații Tribunalului Suceava i-au dat șase ani de închisoare, în octombrie 2017.

„Condamnă pe inculpatul PLEŞA REVELINO la o pedeapsă de 14 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor […]. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii. În baza art. 422 Cod de procedură penală rap. la art. 72 alin. 1 Cod penal deduce, în continuare, din pedeapsa principală aplicată inculpatului durata arestului la domiciliu de la 17.10.2017 la zi. În baza art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală celelalte cheltuieli judiciare avansate de către stat în apel rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, este decizia instanței.

Revelino pleșa a fost ridicat de polițiști chiar în ziua condamnării, 19 ianuarie.

„Bărbatul a fost identificat de polițiștii Serviciului Investigații Criminale la domiciliu, fiind reținut și încarcerat în Penitenciarul Botoșani”, susține purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, cms. Ionuț Epureanu.

Potrivit anchetatorilor, Revelino Pleșa  a ucis în bătaie un italian din cauza unei femei.  Victima S.A., cetățean italian, era domiciliat în Italia și a avut timp de doi ani o relație de prietenie/concubinaj cu numita F.V. din comuna Vama,  în perioada în care aceasta se afla în Italia. F.V. a pus capăt acestei relații în cursul lunii martie 2016 când a părăsit statul italian și a revenit în localitatea de domiciliu. La scurt timp după venirea în țară l-a cunoscut pe inculpatul Pleșa Revelino din municipiul Suceava cu care se află și în prezent în relații de prietenie.

În seara zilei de 22 octombrie 2016, în jurul orei 22:00, inculpatul Pleşa Revelino se afla la locuinţa concubinei sale F.V. din comuna Vama, judeţul Suceava. În aceeaşi locaţie a apărut, neanunţată, victima S.A., (fostul concubin al numitei F.V.).

În această împrejurare, inculpatul Pleşa Revelino a exercitat cu intenţie acte de violenţă asupra victimei, aplicându-i lovituri cu picioarele în zone vitale ale corpului.

Urmare a loviturilor, victima a fost proiectată la sol, fiind în continuare lovită cu picioarele de inculpat în special în zona feţei. Victima S.A. respira greu, horcăia, astfel că inculpatul, ajutat fiind de F.V. a încercat să efectueze manevre de resuscitare, ștergându-i cu un prosop umed fața care era plină de sânge. În pofida acestor manevre victima a decedat, îngurgitând o mare cantitate de sânge.

În cele din urmă F.V. a apelat SNUAU 112 solicitând un echipaj de ambulanță la locuința sa. În pofida manevrelor efectuate, personalul de pe ambulanță sosit la fața locului nu a putut decât să constate decesul victimei.

Potrivit concluziilor raportului medico-legal de necropsie întocmit de C.M.L. Rădăuți, moartea victimei S.A. a fost violentă, s-a datorat asfixiei mecanice prin aspirat pulmonar survenită în condițiile unui traumatism cranio-facial. Leziunile de violență constatate necroptic au fost: multiple plăgi, escoriaţii la nivelul pleoapei superioare ochi stâng, piramidă nazală paramedian dreapta, buză superioară, supramentonier paramedian dreapta, motilitate anormală şi cracmente osoase la nivel mandibular orizontal stânga.

Și-a ucis în bătaie rivalul italian pentru o femeie. Cum a fost pedepsit


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Un sucevean trebuie să plătească despăgubiri de 15.000 de euro după ce a ucis un om | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*