Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Ziua Bucovinei la Viena, Oktoberfest în Est și premierea sucevenilor de succes, plecați în străinătate, printre evenimentele dedicate Centenarului, pregătite de CJ

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Suceava a prezentat o serie din evenimentele care vor fi desfășurate cu prilejul Centenarului. Potrivit președintelui CJ, Gheorghe Flutur, pe parcursul acestui an se vor pune în funcțiune o serie de obiective dedicate Centenarului.

În mai, va fi pusă în funcțiune Școala de la Securiceni, în cadrul Muzeului Satului, va fi sărbătorită luna limbii idiș, prin organizarea unor evenimente la Rădăuți și Suceava.

„E o școală cu sală de clasă, cu bănci foarte vechi, cu casa învățătorului, foarte interesantă, piesă care completează Muzeul Satului Bucovinean. Și tot în mai vor fi Zilele Culturii idiș,  e vorba de Ziua limbii idiș, pe 30 mai, vom sărbători, vom avea evenimente la Rădăuți și la Suceava și vor fi sub egida Centenarului, și minoritatea evreiască a avut un rol extrem de important și Bucovina trebuie să omagieze, să respecte această cultură”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Gheorghe Flutur.

În iunie, va fi organizată Ziua Bucovinei, la Viena, în piața Stephan Dom, unde vor avea loc mai multe acțiuni pentru promovarea Bucovinei.

De asemenea, în iulie, va fi organizat Festivalul „Întâlniri Bucovinene” la Câmpulung Moldovenesc și la Suceava, iar sucevenii de succes, care au performat în străinătate, vor fi premiați în cadrul unui proiect intitulat „Povești de succes”.

„Am format o echipă cu domnul Pim al nostru de la Centrul Cultural Bucovina și mai sunt câțiva oameni care se ocupă de asta, să identificăm, să facem o listă pentru că dorim evenimente speciale și acordarea de distincții pentru oameni care au performat în întreaga lume, de loc de aici, din județul Suceava”, a adăugat Flutur.

În luna august se va desfășura proiectul Hai în Bucovina,  Luna Diasporei, iar în septembrie va avea loc Târgul de Toamnă „Gustă din Bucovina”, urmând ca în Octombrie să aibă loc prima ediție  Oktoberfest în Est.

Evenimentul se va desfășura la Gura Humorului, în parcul Ariniș și vor fi invitați reprezentanți din Schwaben, parlamentari din Austria, ambasadori ai corpului diplomatic prezent la București.

Sărbătoarea Zilei Bucovinei va încheia evenimentele dedicate Centenarului.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Ziua Bucovinei la Viena, Oktoberfest în Est și premierea sucevenilor de succes, plecați în străinătate, printre evenimentele dedicate Centenarului, pregătite de CJ | Moldova24

Lăsați un comentariu

*