Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Transportatorii de persoane și mărfuri, trași pe dreapta la Rădăuți. Peste 70 de amenzi date de polițiști

În ultima perioadă poliţiştii suceveni au intensificat acţiunile de verificare a legalităţii transportului rutier de mărfuri şi persoane, având în vedere că nerespectarea legislaţiei în acest domeniu poate avea consecinţe din cele mau grave.

Astfel, la data de 12 ianuarie 2018, peste 30 de poliţişti din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, în cooperare cu Polițiile orășenești Vicovu de Sus și Siret, au acţionat pe drumurile naţionale, dar şi pe drumurile judeţene şi comunale pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, în special cu implicarea vehiculelor destinate transportului de persoane şi mărfuri.
Acţiunile au fost concentrate pe E85, DN 2H, DN2E, DN2K şi pe DN 17A.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 78 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri la regimul rutier. Valoarea sancţiunilor este de peste 20.000 lei.
Totodată, au fost constatate 9 infracţiuni la regimul rutier, se arată într-un comunicat al Poliției Suceava.

De asemenea, au fost reţinute 3 permise de conducere şi au fost ridicate 4 certificate de înmatriculare, pentru lipsă ITP, lipsă tahograf şi defecţiuni tehnice.

De asemenea, au fost ridicate şi 2 seturi de plăcuţe de cu numere de înmatriculare.
În paralel au fost efectuate şi controale în trafic pentru identificarea şoferilor care consumă alcool şi se urcă la volan, sau comit alte infracţiuni la regimul rurier, punând în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

La 12.01.2018, în jurul orei 15.15, un tânăr de 24 de ani, din comuna Voitinel, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul înmatriculat în străinătate pe DN 2E, pe raza localității de domiciliu, fără a poseda permis de conducere. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
La 12.01.2018, ora 17.40, un bărbat din orașul Vicovu de Sus, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DN 2H, din comuna Vicovu de Jos, având o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Transportatorii de persoane și mărfuri, trași pe dreapta la Rădăuți. Peste 70 de amenzi date de polițiști | Moldova24

Lăsați un comentariu

*