Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

Un singur investitor a rămas în cursa pentru preluarea Betty Ice Suceava, un business de 30 mil. euro

Foto: KanalD.ro

Un singur investitor a rămas în cursa pentru preluarea Betty Ice Suceava, un business de 30 mil. euro. Potrivit zfcorporate.ro, în cursa pentru preluarea producătorului sucevean de îngheţată s-au înscris mai mulţi investitori strategici şi financiari, însă Abris Capital a rămas la masa negocierilor în runda finală, potrivit surselor ZF. Betty Ice este al doilea jucător de pe piaţa de 200 mil. euro a îngheţatei, cu o cotă de piaţă de 14-15%, după multinaţionala Unilever.

Negocierile privind vânzarea Betty Ice au început încă de anul trecut, în vara lui 2017 Vasile Armenean, antre­pre­norul care deţine pro­ducătorul de îngheţată, afirmând că ia în calcul vânzarea unei părţi din compania pe care a fondat-o în urmă cu mai bine de două decenii şi pe care a dus-o la afaceri de 30 milioane de euro. Ulterior el nu a mai discutat despre o eventuală vânzare, însă potrivit surselor din piaţă, negocierile au continuat, atât investitori strategici, cât şi financiari manifestându-şi interesul pentru compania suceveană.

În runda finală a negocierilor a rămas însă fondul de investiţii Abris Capital, potrivit mai multor surse din piaţă. Vasile Armenean infirmă informaţiile, iar oficialii Abris Capital afirmă că „sunt speculaţii”.

În decembrie 2017 Armenean afirma că se concentrează mai departe pe dezvoltarea businessului. El reitera o idee anterioară, antreprenorul afirmând că a mai avut oferte de vânzare şi înainte de criză, însă a anticipat că poate să crească businessul fără a face schimbări în acţionariat.

Tot timpul primim oferte, dar nu am făcut din vânzare sau din achiziţii un obiectiv, ci vrem să ne concentrăm mai departe pe dezvoltarea afacerii”, declara el în decembrie. Mai mult, anunţa că are în plan investiţii de 8 milioane de euro pentru anul acesta, sumă ce va fi direcţionată către extinderea fabricii şi dezvoltarea reţelei de distribuţie.

Betty Ice are o fabrică în judeţul Suceava, magazine proprii în Braşov, Oradea, Sibiu şi Cluj-Napoca, iar în timpul verii are deschise mai bine de 100 de chioşcuri cu îngheţată în toată ţara. Compania realizează aproximativ 7% din vânzările anuale la export, livrând îngheţata pe cinci pieţe. Pentru anul acesta, antreprenorul estima o cifră de afaceri de 31-32 mil. euro, în uşoară creştere faţă de anul acesta, când businessul a ajuns la 30 mil. euro.

Citește mai mult aici!


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*