Vineri 19 Octombrie 2018, Actualizat acum 291 zile 12:00 am

 

Zeci de utilaje de deszăpezire au acționat pe drumurile naționale după ninsoarea din cursul nopții de vineri spre sâmbătă

Zeci de utilaje de deszăpezire au acționat pe drumurile naționale după ninsoarea din cursul nopții de vineri spre sâmbătă. De la miezul nopții, Secția Drumuri Naționale a scos din baze 28 de autoutilaje, care au patrulat pe rețeaua de drumuri naționale.

Acestea au împrăștiat 389 tone de material antiderapant, și 30 t CaCl2 pe DN 15C, DN 17, DN 17A, DN 2, DN 29, DN 29A, DN 2E, DN 2H si DN 2K .

like facebook

Administrația Națională de Meteorologie  (ANM) a emis o informare meteorologică, care a intrat în vigoare de vineri de la ora 22.00 până duminică, 14 ianuarie, la ora 16.00.

Potrivit meteorologilor, începând din cursul nopții de vineri spre sâmbătă (12/13 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile sudice și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (13 ianuarie) local și în centrul și nord-vestul țării. Se vor înregistra viteze la rafală de 45…55 km/h, mai mari pe litoral și în sudul Banatului, de până la 60…70 km/h.

Duminică (14 ianuarie), intensificări temporare ale vântului vor mai fi în Dobrogea, mai ales în zona litoralului, sudul Banatului și local în Muntenia.

Din cursul nopții de vineri (12 ianuarie) și până în dimineața zilei de duminică (14 ianuarie), temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ în majoritatea regiunilor. Acestea vor fi predominat sub formă de ninsoare în Oltenia, Transilvania și pe arii restrânse în Muntenia, mai ales lapoviță și ninsoare în Dobrogea, Banat și Crișana, iar local la munte și în Moldova va ninge. Se va forma polei sau ghețuș.
Ninsori slabe cantitativ vor mai fi pe parcursul zilei de duminică (14 ianuarie) pe litoral, sud-vestul Olteniei și sudul Banatului.

În intervalul menționat, vremea se va răci, astfel că duminică temperaturile maxime vor fi preponderent negative, iar nopțile de la începutul săptămânii viitoare vor fi geroase îndeosebi în nordul, nord-estul și centrul țării.

 

 

loading...

Loading...

Lăsați un comentariu

*