Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

FOTO! Continuă căutarea lui Sorin Pandelea, dispărut în avalanșa din Călimani. „Zona nu mai prezintă grad mare de risc”

O nouă actiune a salvamontistilor si voluntarilor din Vatra Dornei pentru cautarea lui Sorin Pandelea, disparut in avalansa din 1 decembrie din masivul Calimani, a avut loc joi, 11 ianuarie. Din pacate, fara nici un rezultat.

„Cu fiecare actiune totuși, reusim sa restrangem zona de cautare. In conditiile actuale zona nu mai prezinta un grad mare de risc. Luând in calcul prognozele meteorologice pentru urmatoarele zile, vremea va deveni deosebit de rece, ceea ce va crea conditii optime de a continua cautarile. Urmatoarele actiuni vor avea loc pe 15 si 16 ianuarie. Acțiunea a avut caracter neinstituțional”, susțin reprezentanții Salvamont Vatra Dornei.

Trei persoane au fost cuprinse de avalanșa de pe 1 decembrie. Lucian Drăgan, de 36 de ani, a reușit să sune la 112. El a fost primul scos din zăpadă de salvatori. Apoi a urmat  Nathy Josse, căreia salvatorii i-au aplicat manevre de resuscitare o oră, dar eforturile lor au fost zadarnice, aceasta decedând.

A treia persoană, Liviu Sorin Pandelea, de 40 de ani, încă se află sub zăpadă.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO! Continuă căutarea lui Sorin Pandelea, dispărut în avalanșa din Călimani. „Zona nu mai prezintă grad mare de risc” | Moldova24

Lăsați un comentariu

*