Sâmbătă 15 Decembrie 2018, Actualizat acum 348 zile 12:00 am

 

Sute de biserici şi mănăstiri din Suceava au primit din partea statului român câte 30 de hectare de pădure. Cum se încearcă recuperarea lor

Direcţia Silvică Suceava a câştigat, în primă instanţă, 15 din cele 577 de procese intentate unităţilor de cult ortodox din Bucovina. Celelalte procese sunt încă în curs de desfăşurare. Direcţia Silvică Suceava doreşte ca 577 de biserici şi mănăstiri din Bucovina care la începutul anilor 2000 au primit din partea Guvernului României câte 30 de hectare de pădure, să înapoieze statului român aceste suprafeţe, scrie Adevarul.

Anul trecut, Direcţia Silvică Suceava a deschis 577 de procese la instanţele din judeţul Suceava prin care a cerut ca unităţile de cult ortodox din Bucovina să înapoieze suprafeţele de pădure primite la începutul anilor 2000 din partea statului român. Aceste acţiuni ce vizează revenirea suprafeţelor de pădurea în proprietatea publică au fost depuse la judecătoriile din Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului. Direcţia Silvică Suceava a deschis aceste acţiuni în instanţă în urma procesului dintre Romsilva şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, pierdut de către ÎPS Pimen. Acesta dorea restituirea a 167.000 de hectare de pădure, însă Curtea Supremă a dat o decizie definitivă şi irevocabilă prin care a hotărât ca pădurile să rămână în administrarea Romsilva, respectiv Direcţia Silvică Suceava.

Citeste mai mult: adev.ro/p2fx3c

loading...

Loading...

Lăsați un comentariu

*