Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Contrabandist trimis în judecată. A fost prins cu țigări de aproape 85.000 de lei

Un bărbat, care a fost prins cu țigări de contrabandă în mașină, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Chira Ioan este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracțiunilor de contrabandă și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Procurorii arată că la data de 21 septembri 2016, în jurul orelor 01:00, organele de poliție din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus au oprit în trafic, în oraşul Vicovu de Sus, un autoturism marca VW Golf al cărui număr de înmatriculate era expirat din data de 15.01.2015. La volanul autoturismului a fost identificat numitul Chira Ioan, din comuna Brodina, iar în interiorul autoturismului au fost descoperite mai multe colete ce conțineau țigarete de provenienţă extra comunitară.

Din cercetări a rezultat că în momentul în care organele de cercetare penală s-au apropiat de autoturismul condus de inculpatul Chira Ioan, acesta a început să efectueze manevra de mers înapoi, împrejurare în care organele de poliţie au procedat la imobilizarea acestuia, fiind necesară încătușarea.
Procedând la inventarierea coletelor indentificate în interiorul autoturismului, s-a constat că acestea conţineau un număr de 7.500 pachete de ţigarete marca „Ashima”, ce nu aveau aplicate timbre fiscale.
A.N.A.F.– Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iaşi – Direcţia Regională Vamală Iaşi a stabilit că valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat este în sumă de 84.833lei, reprezentând taxe vamale, accize şi TVA.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra autoturismului marca VW Golf la volanul căruia a fost depistat în trafic inculpatul Chira Ioan.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Rădăuți.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*