Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Bărbat trimis în judecată de DNA după ce a obținut ilegal de la APIA fonduri de peste un milion de lei

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Vasile Dragoș Pintescu, din Straja, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada 2011-2015, inculpatul Pintescu Vasile Dragoş, în nume propriu şi în numele unei asociaţii de crescători de animale, a depus cu rea-credinţă, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.), mai multe documente false în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemei de autorizare plăţi pe suprafaţă, fără ca fermierul solicitant să facă dovada îndeplinirii condiţiilor de eligibilitate (privind dreptul de utilizare legală a păşunii solicitată la plată, respectiv, asigurarea încărcăturii minime pe păşunat).

Prin aceste demersuri, inculpatul Pintescu Vasile Dragoş a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 1.014.253 lei, sumă cu care A.P.I.A. se constituie parte civilă în cauză.

În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor terenuri ce aparţin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Procurorii DNA au descins la o primărie din Suceava


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Bărbat trimis în judecată de DNA după ce a obținut ilegal de la APIA fonduri de peste un milion de lei | Moldova24

Lăsați un comentariu

*