Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Doi soți suceveni și-au făcut fermă de porci cu bani europeni obținuți fraudulos. Procurorii DNA au intrat pe fir

Doi soți suceveni și-au făcut fermă de porci cu bani europeni obținuți fraudulos, iar acum sunt cercetați de DNA. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a soților Ana Maria și Marian Claudiu Prisacariu, administratori ai SC Moldoferm Suin SRL, pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Totodată SC MOLDOFERM SUIN SRL a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Rechizitoriul procurorilor arată că în perioada 2011 – 2013, în contextul derulării unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile privind înfiinţarea unei ferme de porci în localitatea Slatina, județul Suceava, cei doi au depus la Agenţia pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (în prezent Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale) mai multe documente cunoscând că acestea sunt false (oferte, declaraţii de conformitate, contract execuţie lucrări, etc.).

„Inculpaţii au procedat în această manieră pentru a îndeplini, în mod nereal, condiţiile de eligibilitate şi pentru a justifica costul achiziţiilor de lucrări şi bunuri din bugetul indicativ al cererii de finanţare, cu scopul obţinerii finanţării nerambursabile, în valoare de 727.659 lei, sumă cu care Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale s-a constituit parte civilă în prezenta cauză”, arată procurorii DNA.

Anchetatorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin celor doi.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Suceava, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*