Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Polițistul tăiat cu sabia de un interlop va purta cască cel puțin șase luni. Va fi operat de cranioplastie

Politistul internat pe 5 decembrie 2017 la Spitalul “Prof. Dr. Nicolae Oblu” (Neurochirurgie) din Iasi, care era la limita dintre viata si moarte dupa ce jumatate de cap i-a fost aproape retezat cu sabia de un interlop, face progrese de la o zi la alta. De cateva zile, agentul-sef adjunct Dan Ciprian Sfichi, de la Serviciu pentru Actiuni Speciale Suceava, a fost transferat in clinica de neurochirurgie pentru ca nu mai necesita tratament la terapie intensiva, potrivit Buna Ziua Iași.

„Pacientul are o evolutie favorabila. Astazi s-a ridicat in sezut. Este devreme sa ne pronuntam asupra deficitului motor. Acesta inca persista. Cel putin sase luni de zile, pacientul va purta o casca, pana la interventia de cranioplastie, dar asta decide medicul curant. Casca nu trebuie sa fie confectionata dintr-un material anume, poate fi si din ghips. Aceasta casca il va proteja de orice traumatism. Zona de creier acoperita numai de piele trebuie protejata de orice lovitura. Bineinteles ca si dupa externare va continua sedintele de recuperare”, a declarat dr. Florin Gramada, purtator de cuvant la Spitalul “Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iasi.

Interlopul i-a retezat cu sabia o portiune mare din cutia craniana, provocandu-i politistului o trauma cerebrala severa. Alexandru Hutuleac, cel care l-a atacat pe politist, s-a numarat printre suspectii vizati de opt perchezitii realizate marti, 5 decembrie 2017, de politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Suceava. El este un interlop banuit ca ar fi unul dintre cei mai “importanti” traficanti de droguri din acea zona.

Mai multe decat atat, interlopul ar avea legaturi stranse cu clanul Corduneanu din Iasi, postand mai multe fotografii alaturi de acestia. Agentul-sef adjunct de politie Dan Ciprian Sfichi, de la Serviciul pentru Actiuni Speciale Suceava, a fost primul care a patruns in curtea traficantului. Alexandru Hutuleac a fost retinut imediat.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Polițistul tăiat cu sabia de un interlop va purta cască cel puțin șase luni. Va fi operat de cranioplastie | Moldova24

Lăsați un comentariu

*