Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Județul Suceava și Regiunea Cernăuți depun proiecte de peste 12 milioane de euro prin Programul Operațional Comun România- Ucraina 2014- 2020

Președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit, luni, la Vama Siret cu o delegație de la Cernăuți, condusă de președintele Consiliul Regional Cernăuți, Ion Muntean și guvernatorul Regiunii Cernăuți, Oleksandr Fișciuk.

Discuțiile principale s-au axat pe mediul de afaceri și relațiile comerciale între Suceava și Cernăuți.

Prezența reprezentantului ADR N-E a fost motivată de faptul că, de curând, ucrainenii au înființat și ei o astfel de structură și au dorit să cunoască din experiența noastră”, susține Flutur.

Gheorghe Flutur a precizat că luni, 18 decembrie 2017, s-a deschis oficial Programul Operațional Comun România – Ucraina 2014-2020, cu termen de depunere a proiectelor până pe data de 3 mai 2018. Se vor putea depune proiecte mari, de 3 milioane de euro si proiecte mici, de 300 mii euro.

„Județul Suceava, Consiliul Județean, are pregătite, împreună cu Regiunea Cernăuți, 13 proiecte în valoare de peste 12 milioane euro pe domeniile infrastructură, cultură și patrimoniu, sănătate și situații de urgență. Imediat după sărbători, un grup de specialiști de la CJ Suceava și din Regiunea Cernăuți se vor întâlni pentru a depune proiectele”, susține Flutur.

S-a mai discutat despre modul necorespunzător în care arată vama Siret-Porubne, unde se lucrează supraaglomerat, la de 3 ori capacitatea, atât la călători cât și la marfă.

Am convenit ca în luna mai 2018 să organizăm un forum economic România-Ucraina-Moldova, prin care să se realizeze conexiuni și parteneriate între oameni de afaceri și agenți economici din cele 3 țări. S-au făcut și propuneri pentru domeniile de interes: agricultură, industrie alimentară și turism. O idee foarte importantă, pe care am agreat-o cu toții, este că vom trece la promovarea împreună, Suceava și Cernăuți, pentru extinderea brandului Bucovina, un brand puternic, de înalt nivel”, arată Flutur.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*