Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Doi bărbați din Vama prinși în timp ce vindeau ilegal pomi de Crăciun

Doi bărbați, de 41 și 21 de ani, din comuna Vama, au fost prinși, duminică, de polițiști în timp ce vindeau ilegal pomi de Crăciun la intrarea în piața Obor Verești.

Primul avea 18 arbori specia molid și secundul 14 arbori specia molid fără a avea documente de proveniență pentru pomii comercializați.

Bărbatul de 41 de ani a fost sancţionat contravenţional conform art. 1 lit. e din Legea nr. 12/1990R cu 500 lei, iar cei 18 pomi specia molid au fost ridicați în vederea confiscării. De asemenea, bărbatul de 21 de ani a fost sancţionat contravenţional conform art. 1 lit. e din Legea nr. 12/1990R cu suma de 500 lei iar cei 14 pomi specia molid au fost ridicați în vederea confiscării. Valoarea bunurilor confiscate este de aproximativ 500 lei”, se menționează într-un comunicat al Poliției Suceava.

Având în vedere specificul perioadei, poliţiştii au intensificat activităţile de control în trafic dar şi acţiunile de verificare în pieţe şi alte locaţii pentru respectarea legislaţiei specifice transportului şi comercializării brazilor de Crăciun. Până în prezent au fost confiscaţi peste 500 de brazi de Crăciun, acţiunile de verificare şi control continuând şi în perioada următoare.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*