Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Președintele CJ solicită fonduri pentru finalizarea pârtiei Rarău. „Orice an pierdut la deschiderea pârtiei este o pierdere uriașă pentru zonă”

Președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, solicită bani de la București pentru finalizarea pârtiei Rarău. Șeful județului a transmis o adresă Ministerului Turismului și Ministerului Finanțelor Publice prin care solicită să fie alocate fonduri pentru decontarea cheltuielilor pentru lucrările executate și pentru finalizarea tronsonului I.

Pentru Câmpulung Moldovenesc și pentru județul Suceava, pârtia de schi de pe Rarău este un obiectiv de investiții extrem de important atât pentru turism cât și pentru dezvoltarea socio-economică a zonei. Orice an pierdut la deschiderea pârtiei este o pierdere uriașă pentru zonă. Omologarea tronsonului I este în pericol de nu putea fi realizată nici în această iarnă. Pe această cale îmi exprim îngrijorarea privind situația finanțării lucrărilor, și că s-ar putea ajunge la întârzierea omologării pârtiei”, susține Flutur.

Din data de 06 iunie 2017 până în octombrie 2017 s-au executat lucrări la parcarea auto și drumul de acces, clădirea anexă stația inferioară, instalația de înzăpezit artificial, clădirea stație de pompare înaltă presiune, profilarea pârtiei pe tronson 1, montarea de sistem bileterie, clădirea garaj ratrac, dar și la instalații de iluminat pârtie de schi.

Valoarea lucrărilor executate este de 2.398.342,32 lei cu T.V.A. inclus.

Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc a transmis către Ministerul Turismului o adresă  împreună cu toate documentele solicitate prin care a solicitat transferul sumei de 2.378.342,32 lei.

Nici până acum suma solicitată nu a fost transmisă municipiului Câmpulung Moldovenesc.


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. Mutu&Roata says:

    Ah,dar mai exista o solutie,domnu’ Flutur: mergeti fuguţa la Lwow sau la Kiew,aranjati acolo,faceti ceva,o declaratie comuna cu bratia Iwan! Imediat se deblocheaza tot!
    Că când ierea sa fiti din nou ober peste gau-l Bukowina,nu mai incapeati in piele,era dat ca sigur ca a doua zi dupa ce depuneti juramantul se da drumul pa partie,urma numa’ sa stea domnu’ Mihaita Negura la baza,sa va astepte cu vin fiert si cu jumari,sa taiati panglica… Acuma iesiti la cersit?

    Răspunde

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Președintele CJ solicită fonduri pentru finalizarea pârtiei Rarău. „Orice an pierdut la deschiderea pârtiei este o pierdere uriașă pentru zonă” | Moldova24

Lăsați un comentariu

*