Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Bărbat din Verești reținut pentru evaziune fiscală. Peste 400.000 de lei i-au ridicat anchetatorii la percheziții

Un bărbat din comuna Verești a fost reținut, miercuri, 13 decembrie, de polițiști în urma unei percheziții care a avut loc la locuința sa, fiind cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, Brăduț Stănescu, în calitate de persoană fizică neautorizată, în perioada 2015 – 2017, a achiziţionat, în baza a 73 de facturi fiscale, atât personal, cât şi prin intermediul unor membri de familie sau persoane apropiate, cantităţi mari de tablă de la societăţi comerciale din municipiul Galaţi, pe care a comercializat-o ulterior, uneori după prelucrare, fără a emite documente legale şi fără a înregistra şi declara veniturile realizate, în cuantum total de 2.284.792 lei, cauzând un prejudiciu total bugetului general consolidat al statului în sumă de 128.847 lei (TVA – 70.089 lei, impozit pe venit – 40.263 lei, contribuţii de asigurări sociale – 3.849 lei, contribuţii de asigurări sociale de sănătate – 14.646 lei) (infracţiunea de evaziune fiscală).

În aceeaşi perioadă, Stănescu Brăduţ a ascuns şi disimulat adevărata provenienţă a sumei de 128.847 lei, provenită din infracţiunea de evaziune fiscală, respectiv într-o primă etapă Stănescu Brăduţ a ascuns sumele de bani obţinute din infracţiunea de evaziune fiscală prin reintroducerea acestora în circuitul economic, prin achiziţii de tablă efectuate în mod succesiv, activitate continuată şi apoi urmată de disimularea adevăratei naturi a provenienţei bunurilor, cunoscând că acestea provin din infracţiuni, respectiv prin efectuarea de investiţii (achiziţionarea a două autoutilitare, construirea de noi anexe, îmbunătăţiri aduse imobilului în care locuieşte – pavarea întregii curţi, construirea de porţi (infracţiunea de spălare de bani).

Cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare, a fost identificată şi ridicată o sumă considerabilă de bani (peste 400.000 de lei), şi au fost identificate şi ridicate cantităţi mari de materiale (tablă, accesorii pentru acoperişuri din tablă).

Procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de  acesta, dobândind calitatea de inculpat.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, susțin procurorii.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Bărbat din Verești reținut pentru evaziune fiscală. Peste 400.000 de lei i-au ridicat anchetatorii la percheziții | Moldova24

Lăsați un comentariu

*