Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

O femeie a furat cardul unei colege de muncă și a scos banii de pe el. Cum a fost pedepsită

O femeie, angajată la o societate din Siret, a fost condamnată, marți, de magistrații Tribunalului Suceava după ce a furat cardul și codul pin al unei colege de muncă și a scos bani de pe el.

Lenuța-Daniela Moise a primit un an, două luni și șase zile de închisoare cu suspendare, sub supraveghere pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Potrivit procurorilor, în data de 14 decembrie 2016 persoana vătămată A.P.L. a depus la organele de cercetare penală o plângere prin care a sesizat faptul că în data de 02 decembrie 2016 persoane necunoscute i-au utilizat cardul bancar, fără acordul ei, la ATM-ul unei unități bancare din orașul Siret, efectuând o retragere neautorizată de numerar în cuantum de 1500 lei.

S-a stabilit că, în general, persoana vătămată A.P.L., își lăsa hainele împreună cu poșeta într-un vestiar al firmei în intervalul orar în care se afla la locul său de muncă din orașul Siret. Din cursul lunii noiembrie 2016 însă vestiarul său a rămas descuiat, deoarece aceasta nu mai avea cheia, care fusese pierdută sau furată.

Prin urmare, în ziua de 02 decembrie 2016 când a fost efectuată retragerea de numerar de 1500 de lei, vestiarul persoanei vătămate era descuiat, iar cardul bancar împreună cu un bileţel pe care era scris codul PIN al cardului se aflau în poșeta persoanei vătămate, care era depozitată pe timpul programului de lucru în respectivul vestiar.

În urma efectuării de cercetări a fost identificată Moise Lenuța Daniela, care avea acces în incinta locului de muncă a persoanei vătămate și care a fost singura persoană care a efectuat operațiuni la bancomat în data de 02.12.2016 în intervalul 10:10-10:13.

În consecință s-a reținut că la data de 02.12.2016, în jurul orelor 10:10-10:13, după ce anterior a sustras cardul bancar emis de o unitate bancară pe numele persoanei vătămate A.P.L. şi un bileţel cu codul PIN, din vestiarul acesteia din incinta unei societăți comerciale din orașul Siret, inculpata Moise Lenuța Daniela s-a deplasat la o agenție bancară şi a accesat sistemul informatic încorporat în bancomatul băncii, introducând cardul susmenţionat cu codul aferent, şi a efectuat fără drept o retragere de numerar în valoare de 1500 de lei din contul persoanei vătămate.

O femeie din Siret a furat cardul unei colege de muncă și a scos bani de pe el. Procurorii au trimis-o în judecată


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*