Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Primăria Suceava va cheltui 200.000 de lei pentru manifestările la împlinirea a 630 de ani de la prima atestare documentară a Sucevei

Municipalitatea suceveană va cheltui 200.000 de lei pentru organizarea evenimentelor care vor marca împlinirea a 630 de ani de la prima atestare documentară a Sucevei, pe 10 februarie 1388.

Potrivit primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, manifestările trebuie demarate din acest an deoarece trebuie realizate medaliile aniversare, care au un regim foarte strict, la BNR, și durează mai mult până sunt făcute.  Totodată, edilul vrea să pună la punct și materialele promoționale.

Marcarea atestării documentare este una dintre cele mai importante manifestări din „Anul Centenar 2018”, potrivit lui Ion Lungu, urmând ca manifestările să se desfășoare pe parcursul a două zile:  pe 11 şi 12 februarie 2018.

Deschiderea oficială va avea loc la Cetatea de Scaun a Sucevei, iar în capelă va avea loc o slujbă de pomenire, va fi semnat protocolul de înfrăţire dintre municipiul Suceava şi oraşul Soroca din Republica Moldova, apoi se vor înmâna medaliile aniversare.

Prima zi se va încheia cu un concert de muzică populară, iar a doua zi va avea loc simpozionul „630 de la atestarea documentară a oraşului Suceava”, un concert de vioară, piese de teatru, recitaluri de poezie, concertul religios şi patriotic, concert de muzică uşoară, și la final un foc de artificii.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Primăria Suceava va cheltui 200.000 de lei pentru manifestările la împlinirea a 630 de ani de la prima atestare documentară a Sucevei | Moldova24

Lăsați un comentariu

*