Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Anunțul cutremurător făcut de medicii care îl îngrijesc pe polițistul tăiat cu sabia de un interlop. Ce se va întâmpla în următoarele zile

La Spitalul “Prof. Dr. Nicolae Oblu” (Neurochirurgie) din Iasi domneste o stare de tensiune de cand a fost internat politistul lovit cu sabia in cap de un interlop, potrivit ziarului Bună Ziua Iași.

Medicii vorbesc doar in soapta de acest caz, de teama sa nu dea ochii cu vreun interlop, trimis de agresor, chiar daca acesta a fost retinut imediat dupa atac. Agentul-sef adjunct Dan Ciprian Sfichi, de la Serviciul pentru Actiuni Speciale Suceava, a fost transferat cu elicopterul SMURD in dimineata zilei de marti, 5 decembrie 2017, la spitalul mentionat, dupa ce a luat parte la o perchezitie la locuinta unui interlop din Suceava, traficant de droguri. Politistul a fost adus la spital in stare critica si a fost dus direct in sala de operatie, unde o echipa de 10 medici au facut tot posibilul pentru a-i salva viata.

Mai exact, interlopul i-a retezat o portiune din creier, provocandu-i o leziune majora cranio-cerebrala, cu afectarea ochiului drept. De atunci politistul este internat in Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva, in stare la fel de grava.

Chiar daca au trecut 72 de ore de la internare, medicii sustin ca starea critica nu a fost depasita.

“In prezent, sansele de supravietuire sunt minime. Exista riscuri mari de aparitie a unor complicatii cum ar fi infectia, pentru ca a fost taiat cu o sabie, sibronhopatia de staza. Perioada critica nu a trecut. Pacientul are jumatate de cap ras cu sabia, creierul i-a fost feliat. Daca scapa cu viata, va ramane cu paralizie pe partea stanga a corpului. Din punct de vedere psihic nu ne putem pronunta inca. Abia dupa ce pacientul va avea respiratie spontana, va fi deconectat de pe aparate, vom putea sti care sunt leziunile din punct de vedere psihic. Pacientul va fi supus unor teste psihologice si abia dupa aceea se pune problema sechelelor. Prognosticul ramane foarte rezervat”, au spus medicii care il ingrijesc pe pacient.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*