Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Femeie cercetată de polițiști pentru că vindea petarde fără autorizație în piața mică din Suceava

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase şi Serviciului Ordine Publică – I.P.J. Suceava s-au deplasat, joi, în cadrul acțiunii „Foc de Artificii 2017/2018”,   în piaţa agroalimentară din cartierul George Enescu ( Piaţa Mică ) din municipiul Suceava unde au surprins în flagrant pe o femeie de 57 de ani, din municipiul Suceava, în timp ce oferea spre vânzare, fără autorizaţie, 480 de articole pirotehnice, din clasa pirotehnică I, articole ce au fost ridicate în vederea confiscării.

Femeia s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.

Poliţiştii au continuat activităţile de control în cadrul acţiunii „Foc de Artificii” şi au confiscat alte 480 de articole pirotehnice, după ce, cu doar o zi în urmă fuseseră confiscate alte peste 6000 de astfel de materiale.

Chiar dacă în ultimii ani s-a înregistrat o scădere a cazurilor persoanelor rănite în urma folosirii necorespunzătoare a articolelor pirotehnice, ca urmare a măsurilor dispuse pentru prevenirea şi sancţionarea faptelor pe această linie, din păcate, nu toate persoanele înţeleg să respecte legea, punând în pericol real atât integritatea corporală a propriilor persoane cât şi a celor din jurul lor. Din nefericire, de cele mai multe ori victimele manipulării necorespunzătoare a articolelor pirotehnice sunt din rândul copiilor, fiind situaţii în care au ajuns cu răni mai uşoare sau mai grave la unităţile spitaliceşti, de la arsuri până la pierderea unor simţuri sau organe, sens în care poliţia suceveană trage un semnal de alarmă şi recomandă părinţilor supravegherea atentă a copiilor şi conştientizarea acestora cu privire la riscurile la care se expun”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, cms. Ionuț Epureanu.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Femeie cercetată de polițiști pentru că vindea petarde fără autorizație în piața mică din Suceava | Moldova24

Lăsați un comentariu

*