Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Copaci tăiați ilegal la Șaru Dornei. Doi localnici, cercetați de polițiști

Doi  localnici din Șaru Dornei sunt cercetați de polițiști după ce au tăiat ilegal mai mulți arbori și i-au furat.

Pe 6 decembrie, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată de personalul Ocolului Silvic Vatra Dornei, despre faptul că, de pe o suprafață de teren forestier din comuna Șaru Dornei au fost tăiați fără drept și sustrași mai mulți arbori.

Polițiștii și specialiștii silvici deplasați la fața locului, au identificat, pe proprietatea unui bărbat de 63 de ani, din comuna Șaru Dornei, 4 cioate care nu purtau amprenta ciocanului silvic, iar în urma inventarierii, a rezultat un volum de 7,346 m.c. material lemnos.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, arborii au fost tăiați fără drept și sustrași de la fața locului în ziua de 04.12.2017, fiind transportați prin târâre cu un utilaj forestier până pe o platformă de pe terenul unui alt localnic, unde au fost identificați, lângă materialul lemnos exploatat legal de acesta.

Materialul lemnos în valoare de 2.629 lei fără TVA, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Vatra Dornei.

„În urma măsurilor specifice întreprinse, polițiștii au reușit identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptelor ca fiind doi bărbați de 27 și 50 de ani, ambii din comuna Șaru Dornei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tăiere de arbori fără drept” și „furt de arbori”, ce va fi soluționat procedural”, precizează IPJ Suceava.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Copaci tăiați ilegal la Șaru Dornei. Doi localnici, cercetați de polițiști | Moldova24

Lăsați un comentariu

*