Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Peste 4.000 de ajutoare financiare oferite de CAR Pensionari în 11 luni

Președintele CARP Suceava, Cezar Telescu

Președintele CARP Suceava, Cezar Telescu

Asociatia Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Suceava a acordat membrilor un număr de 4061 ajutoare financiare nerambursabile in primele 11 luni din 2017, dintre care 677 ajutoare deces pentru urmasii membrilor, 1287 pentru participare la excursii si socializare, mese festive si alte ajutoare pentru situati speciale si venituri mici.

Asociația are un număr de șapte salariati cu contract de munca pe perioada nedeterminata care au prestat un număr de 16578 de servicii de frizerie si medicale, pentru fiecare serviciu asociatia cheltuind in medie 10 lei/serviciu.

Se puteau oferi mai multe servici catre membri asocatiei, personae marginalizate atit social cit si financiar, daca  Primăria Municipiului Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, prin reprezentanti alesi conform Legi 540/2002 Art.16. actualizata sprijineau funcţionarea Casei de Ajutor Reciproc pensionarilor din Suceava prin închirierea spaţiilor necesare, pentru desfăşurarea activităţilor acestora şi prin diminuarea tarifelor de închiriere. Asociatia a intervenit in repetate rinduri, pentru acordarea acestor spatii chiar gasind unele locatii prntre care; Puncte termice modernizate , spatiul unde a functionat arhiepiscopia Sucevei str. Vasile Bumbac chiar si garajele aferente ca se creau utilitatile respective, dar raspunsurile au fost nu se poate. Consiliul Judetean Suceava la unul din raspunsuri ne comunica ca a inchriat catre C.A.R. Pensionari Suceava un spatiu de 52 mp. pe Str. Avram Iancu nr.1 fostul comisariat. Este adevarat acolo este un spatiu dezafectat lipsit de utilitati, fara grup sanitar fara gaz fara apa si fara caldura, iarna interior sint -8 grade iar celalte utilitati in boscheti, acestea sint conditile oferite pentru Clubul Pensionarilor respectul pentru cei varstnici care sint marginalizati.
Deoarece nu functionam cu bani de la buget nu cerem asa ceva, constatam ca la Suceava atit Directia de asistenta sociala de la primarie cit si judet care functioneaza pe bani publici, nu are nici o colaborare cu asociatia C.A.R. Pensionari Suceava nici un contract de parteneriat, din care sa rezulte interesul manifestat pentru persoanele in varsta de la aceasta asociatie cu 35000 de membri, privind excluderea sociala, marginalizarea acestora, organizarea de manifestari privind ziua de 1 0ctombrie”, a declarat președintele CAR Pensionari, Cezar Telescu.

Acesta susține că speră ca în 2018 să fie alocate fonduri și pentru activitățile persoanelor vârstnice „macar ca la nivelul altor judete de aceeasi capacitate financiara”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*