Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Un primar din Suceava vrea mai mulți polițiști și jandarmi în comună. „Am făcut un memoriu și la Ministerul de Interne”

Un primar din județul Suceava face demersuri după demersuri pentru reînființarea postului de jandarmi în comună și suplimentarea numărului de polițiști de la postul de poliție. Este vorba despre primarul comunei Arbore, Dan Tiperciuc, care ne-a declarat că infracționalitatea este tot mai mare în comună și acesta este și motivul pentru a modificat organigrama și a reînființat serviciul de pază și protecție în localitate.

„Infracționalitatea este foarte crescută, sunt furturi, marea majoritate au mașini neînmatriculate, circulă cu numere de Bulgaria, de Anglia, cu permise de Ucraina, deci toate nenorocirile ce se pot întâmpla. Sunt furturi de pe câmp, chiar am înființat serviciul de pază și protecție comunală și am de gând să angajez vreo șase oameni pentru așa ceva ca să pot cât de cât să le mai opresc, dar totuși polițistul e polițist”, ne-a declarat Dan Tiperciuc.

Primarul a făcut un memoriu și către Ministerul de Interne prin care a solicitat reînființarea postului de jandarmi și suplimentarea postului de poliție cu încă doi lucrători.

„N-am primit încă niciun răspuns. Aștept. Oricum săptămâna aceasta revin la adresa respectivă, deci nu-i las până nu-mi dau un răspuns”, a precizat primarul.

Sunt aproape 200 de furturi cu autori necunoscuți în comuna Arbore.

Fiind interpelat, în cadrul unei ședințe ATOP, șeful I.J.J. Suceava a arătat că nu sprijină această solicitare a primarului privind efectuarea unei patrulări cu efective de jandarmi în localitate sau reînființarea postului, motivând că dispersează efectivele, care în opinia sa, trebuie să fie grupate și să intervină la comiterea unor fapte penale sau contravenționale.

„Din punctul meu de vedere domnul colonel Lungu nu este ancorat în realitate cu ce se întâmplă în comuna Arbore”, susține Dan Tiperciuc.

În comuna Arbore locuiesc în jur de 8.000 de persoane.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. COSTEL says:

    sa si angajeze gardieni publici din banii primariei!!Si-au facut salarii mari si vor mila de la STAT ,la politie sunt salarii de mizerie dar sa-i apere infractorii din zona Radauțiului.Toate comunele sa-si angajeze GARDIENI PUBLICI!DECAT SA FACA PARANGHELII SI PETRECERI CU MICI SI BERE PE BANI PUBLICI MAI BINE SA ANGAJEZE GARDIENI,SA-I SCOLARIZEZE SI SA FACA TREABA!!1

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*