Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Meteorologii estimează în următoarele două săptămâni o vreme relativ normală pentru această perioadă, cu valori termice în mare parte pozitive pe timpul zilei, respectiv cu temperaturi nocturne de sub zero grade, în timp ce precipitaţiile se vor semnala pe arii restrânse, la nivel naţional, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 4 – 17 decembrie.

În Moldova, în nordul zonei, vremea va fi uşor mai rece decât în mod normal la jumătatea primei decade a lunii decembrie, cu maxime de 1 – 2 grade, dar se va încălzi treptat, astfel încât va deveni normală termic până la sfârşitul săptămânii, cu valori de 5 – 7 grade şi chiar mai caldă în weekend, până la 10 – 12 grade.

A doua săptămână de prognoză va marca o creştere uşoară şi de scurtă durată a temperaturilor, urmată de o scădere treptată, astfel că, în medie, se vor înregistra 4 – 8 grade. Minimele se vor situa în general în registru negativ în prima săptămână, cu valori de la -6 la -4 grade, dar se vor redresa pe parcursul săptămânii următoare, cu valori în medie de la zero la două grade. Până în data de 10 decembrie precipitaţiile vor fi doar cu caracter izolat şi slabe cantitativ, apoi îşi vor face apariţia pe spaţii mai extinse, dar nu se estimează a se înregistra cantităţi însemnate.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*