Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Alertă! Cod Galben de ninsori pentru județul Suceava

Meteorologii au emis, vineri, un Cod Galben de ninsori valabil pentru mai multe județe ale țării, inclusiv pentru Suceava.

Potrivit ANM, în intervalul 01 decembrie, ora 21 – 02 decembrie, ora 18, este valabilă o informare meteorologică de ploi moderate cantitativ, precipitații mixte, predominant ninsori la munte și intensificări ale vântului. 

În intervalul menționat vor fi precipitații în majoritatea regiunilor. În Oltenia, Muntenia, sudul și centrul Moldovei va ploua și se vor cumula cantități de apă de 15…20 l/mp și pe arii restrânse 25…30 l/mp. În Transilvania și Maramureș, precum și la munte, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat se va semnala polei. În nord-estul Moldovei vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în restul Moldovei, Dobrogea și Bărăgan, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte, mai ales pe creste, precum și pe litoral, vor fi rafale de 60…70 km/h.

În intervalul 02 decembrie, orele 01:00 –13:00, Suceava se află sub Cod galben de ninsori.   În cea mai mare parte a Carpaților Meridionali și Orientali, precum și în vestul Moldovei vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar vântul va avea intensificări temporare, viscolind și spulberând zăpada, mai ales în zona înaltă de munte.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Alertă! Cod Galben de ninsori pentru județul Suceava | Moldova24

Lăsați un comentariu

*