Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

O comună din judeţul Suceava face demersuri pentru a deveni staţiune turistică

fundu moldovei, suceava, stiri, newsO comună din judeţul Suceava a demarat procedurile pentru a deveni staţiune turistică. Este vorba de comuna Fundu Moldovei, care a început o licitaţie publică pentru stabilirea unei firme de specialitate care să ofere „servicii de consultanţă pentru atestarea localităţii ca staţiune turistică de interes local/naţional”.

Pentru elaborarea studiului, administraţia locală din Fundu Moldovei a alocat deja 29.750 de lei. Autorităţile locale speră ca firma consultantă să fie stabilită până la sfârşitul anului, urmând ca în 2018 să fie urmaţi paşii administrativi pentru declararea localităţii drept staţiune turistică.

Comuna Fundu Moldovei se află situată în nord – vestul municipiului Câmpulung Moldovenesc, întinzându-se de o parte şi de alta a râului Moldova, pe o lungime de 16 km. Este situată pe drumul judeţean DJ 175 la o distanţă de 14 km faţă de municipiul Vatra Dornei şi 5 km faţă de comuna Pojorâta.
Comuna Fundu Moldovei este compusă din următoarele sate: Fundu Moldovei, Colacu, Botuş, Botuşel, Braniştea, Delniţa, Deluţ, Obcina, Plai şi Smida Ungurenilor. Satul reşedinţă de comună este Fundu Moldovei. Distanţa dintre satul reşedinţă de comună şi satul Colacu este de 3 km, faţă de satul Botuş de 8 km, faţă de satul Botuşel 12 km, faţă de satul Braniştea 12 km, faţă de satul Delniţa 10 km, faţă de satul Deluţ 13 km, faţă de satul Obcina de 16 km, faţă de satul Plai 14 km şi faţă de satul Smida Ungurenilor de 12 km.
Se învecinează la nord – est cu comuna Sadova, la sud – est cu comuna Pojorâta, la sud -vest cu comuna Ciocăneşti, la vest cu comuna Cârlibaba, iar la nord – vest cu comuna Breaza şi cuprinde o suprafaţă de 15.248 ha

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*