Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Investigații cu zeci de polițiști pentru identificarea a peste 20 de infractori, în ultimele zile

Peste 50 de poliţişti judiciarişti au fost implicaţi în ultimele zile în activităţi investigative şi de cercetare penală pentru probarea activităţii infracţionale în mai multe cauze penale, în special privind infracţiuni de furt, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava.

Informaţiile şi datele obţinute au fost coroborate cu rezultatele expertizelor tehnico – ştiinţifice criminalistice, reuşindu-se probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de furt.
De asemenea, pentru completarea probatoriului şi recuperarea prejudiciului au fost desfăşurate percheziţii în mai multe locaţii.

Astfel, la data de 22 noiembrie 2017 s-au continuat cercetările privind furtul comis de persoane necunoscute dintr-o anexă a locuinței unei femei de 89 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, din noaptea de 29/30.10.2017, de unde s-a sustras un motofierestrău electric, un flex o bormaşină şi o trusă de burghie.

În urma probatoriului administrat în cauza penală, s-a stabilit că persoana bănuită de comiterea furtului este un bărbat de 34 ani, din mun. Câmpulung Moldovenesc. Față de acesta s-a confirmat efectuarea în continuare a urmăririi penale în calitate de suspect, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.
S-a solicitat Judecătoriei Municipiului Câmpulung Moldovenesc, încuviințarea efectuării de percheziții domiciliare în două locații. Prin mandatele de percheziție domiciliară din data de de 21.11.2017 s-a aprobat percheziția domiciliară la locuința suspectului și a bunicii acestuia.

S-au pus în aplicare cele 2 mandate de percheziție domiciliară, fiind ridicate din cele două locaţii două motofierăstraie şi alte scule a căror provenineţă nu a putu fi justificată.
Față de suspect s-a dispus măsura reținerii cu durata de 24 ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Tot la data de 22 noiembrie 2017 s-au continuat cercetările cu privire la furtul comis de pe proprietatea unui bărbat de 41 de ani, din municipiul Suceava.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava și cu sprijinul Serviciului Criminalistic și al polițiștilor din cadrul Postului Comunal Șcheia, au identificat persoanele bănuite de comiterea furtului autorii furtului ca fiind 5 tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 34 de ani, toți din comuna Șcheia, (persoane cu antecedente penale).

În urma probatoriului administrat, s-a dispus continuarea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”, constând în aceea că în noaptea de 17/18.01.2017, au pătruns în magazia lui persoanei vătămate, situată în Municipiul Suceava, de unde au sustras mai multe bunuri evaluate la suma de 13.500 lei (cabluri electrice). Bunurile sustrase au fost transportate cu un atelaj hipo, după ce anterior autorii s-au oprit pe malul râului Suceava, unde au distrus prin ardere învelișul cablurilor electrice sustrase.
Valoarea prejudiciului a fost evaluată la suma de 13.500 lei.

În cauză cercetările sunt continuate faţă de suspecți pentru comiterea infracţiunii de „furt calificat” (o parte din autori sunt cercetați sub control judiciar, sau chiar încarcerați în alte cauze).


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Investigații cu zeci de polițiști pentru identificarea a peste 20 de infractori, în ultimele zile | Moldova24

Lăsați un comentariu

*