Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Mai multe sensuri unice pentru fluidizarea traficului în municipiul Suceava. Vezi zonele vizate!

Municipalitatea suceveană are în vedere crearea mai multor sensuri unice pentru fluidizarea traficului în municipiul Suceava. Documentația pentru organizarea circulației rutiere în sensuri unice va fi supusă aprobării în următoarea ședință de Consiliu Local.

Potrivit primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, susține că deja zona de la bazar a început să se aglomereze o dată cu apropierea sărbătorilor de iarnă.

„Ne dorim să facem mai multe sensuri unice în oraș, în primul rând la Bulevardul principal, din păcate vin din nou sărbătorile de iarnă și deja a început să se aglomereze zona comercială de la bazar”, a spus Lungu, care a menționat că în următoarea ședință de Consiliu Local va fi supusă aprobării documentația privind organizarea circulației rutiere în sensuri unice în vederea condițiilor de deplasare în municipiul Suceava.

„În primul rând vom trata această temă de sens unic de la intrarea în municipiul Suceava, deci pe Bulevardul 1 Mai, Ștefan cel Mare, Ana Ipătescu, Nicolae Bălcescu, mai departe Mihai Eminescu, Mărăști, George Enescu, în ideea de a face sens unic de la intrarea în oraș până în centrul municipiului Suceava, cu, sigur, întoarcere pe Bulevardul George Enescu, și cu străzile aferente, strada Scurtă, strada Universității, Nicolae Bălcescu, Mărăști, Mihai Eminescu. De asemenea, vom trata încă 45 de străzi din municipiul Suceava în detaliu din punct de vedere al circulației rutiere, să vedem acolo unde se mai impune să mai facem sensuri unice, să îmbunătățim acolo unde sunt sensuri unice, să vedem ce măsuri mai putem lua pentru a fluidiza circulația. La fel de important, vom trata în mod special circulația în intersecții, în sensurile giratorii, să vedem ce putem face și ce va reieși din acest studiu”, a declarat primarul Sucevei.

Totodată, va fi analizată securitatea de circulație a pietonilor, a arterelor de legătură, propunerea de parcări de reședință, pistele pentru bicicliști, dar și separarea benzilor din circulație.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*