Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Salariile angajaților din Primăria Suceava nu vor scădea în 2018

Salariile angajaților din Primăria Suceava nu vor scădea în 2018, potrivit unui anunț făcut de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. Edilul susține că deși se vor muta contribuțiile de asigurări sociale de la angajator la angajat, fondul de salarii va rămâne același.

În organigrama unității administrativ teritoriale sunt 700 de posturi, din care 80 sunt vacante. Salariul minim brut în primărie este de 2.500 de lei.

Vreau să îi asigur pe salariaţi că salariile nu vor fi mai mici. Am făcut chiar şi o simulare, iar la un salariu de 5.000 de lei, spre exemplu, acum salariatul ia în mână 3.375 de lei, iar dacă aceste contribuţii se trec de la angajator la angajat, acesta din urmă va lua 2.925 de lei şi, în măsura în care se face actualizarea cu 20%, salariul net va fi acelaşi, în timp cheltuielile municipalităţi, per total, vor la fel, sau chiar un pic mai mici”, a declarat, în cadrul unei conferință de presă, primarul Ion Lungu.

Primarul a vorbit și despre modul de lucru al salariaților din primărie, spunând că după majorarea salariilor nu a văzut o implicare mai mare din partea acestora.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*