Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Un tânăr de 24 de ani din Suceava a primit ficatul unui bărbat de 62 de ani, rănit grav într-un accident

Un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din Suceava, diagnostica cu ciroză hepatică, a fost salvat de un bărbat de 62 de ani, din Piatra Neamț, declarat în moarte cerebrală.  Tânărul sucevean a primit, marți, ficatul acestuia, după ce rudele și-au dat acordul pentru donarea organului.

Primitorul este un pacient de 24 de ani din judeţul Suceava, aflat pe lista de aşteptare cu diagnostic de ciroză hepatică. O astfel de intervenţie este de durată, de aproximativ opt-nouă ore: în acest caz, de pildă, s-a intrat în sala de operaţie marţi, în jur de ora 07.30, şi încă nu s-a ieşit (n.r. – la ora 15.00). Operaţia presupune, în primul rând, prelevarea ficatului bolnav al primitorului şi apoi implantarea celui sănătos, prelevat de la donator”, a explicat, pentru Ziarul de Iași, dr. Raluca Neagu-Movilă, coordonatoarea Centrului Regional de Transplant Iaşi.

Bărbatul din Neamț a fost rănit grav la cap și coloană într-un accident rutier care a avut loc vineri, 18 noiembrie, în comuna nemțeană Girov. Luni, el a fost declarat în moarte cerebrală.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Un tânăr de 24 de ani din Suceava a primit ficatul unui bărbat de 62 de ani, rănit grav într-un accident | Moldova24

Lăsați un comentariu

*