Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

FOTO! Acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere desfășurate de polițiști la cafeneaua care le oferă șoferilor un mic dejun gratis dacă nu urcă băuți la volan

Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor rutiere a fost marcată de polițiștii suceveni prin acțiuni de prevenire.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii Serviciului Rutier – IPJ Suceava, au organizat în parteneriat cu Asociaţia Alecs Group şi cafeneaua Apropo Cafe din municipiul Suceava, un eveniment deosebit pentru responsabilizarea şi conştientizarea şoferilor care consumă alcool şi se urcă la volan, punând în pericol siguranţa rutieră.

Astfel, la data de 18.11.2017, intre orele 14.00 – 16.00 la cafeneaua care a iniţiat un demers prin care şoferii băuţi sunt invitaţi să îşi lase mşinile în custodia unităţii şi să îşi continue drumul către casă cu un taxi, a fost organizată o sesiune de dezbateri cu privire la consecintele consumului de bauturi alcoolice la volan.

Au fost prezentate materiale video si aspecte legislative, stimulandu-se colaborarea interinstitutionala si cu societatea civilă pentru realizarea obiectivului comun – creşterea gradului de siguranţă rutieră.

În cadrul activităţii au fost prezentate inclusiv imagini de la ultimele tragedii în care tineri şi-au pierdut viaţa în accidente generate de consumul de alcool.

Pe bază de voluntariat au fost testaţi cu aparatul etilotest mai multi clienţi, fiind promovată ideea de a lăsa vehiculul in parcarea localului public si de a lua un taxi pentru transportul spre casa.

De asemenea, au fost distribuite materiale preventive cu sloganul FII TREAZ LA VOLAN.

Au fost purtate discuţii cu personalul localului pentru respectarea legislatiei privind vânzarea de alcool catre minori dar şi cu clienţii in vederea responsabilizării şi conştientizării acestora.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*